Οι Ιστοσελίδες που είναι φτιαγμένες σε WordPress πλατφόρμα έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε ώστε να κάνουμε την διαφορά! Το WordPress έχει ένα πολύ απλό και ταυτόχρονα αξιόπιστο Backend που μας βοηθάει να ανανεώνουμε, προσθέτουμε, βελτιώνουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.
Άλλο ένα μεγάλο πλεονεκτήματα είναι ότι υπάρχουν απίστευτες επιλογές επέκτασης μέσω των plugins που διατίθενται δωρεάν ή ακόμα και επί πληρωμή.
Θεωρείται μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους επιχειρηματίες, αφού βοηθά στην δημιουργία ιστοσελίδων για τις νεοσύστατες εταιρίες τους ή ακόμα και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Το WordPress ή αλλιώς CMS (υπηρεσία διαχείρισης περιεχομένου) χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ζουν σε κάθε γωνιά του κόσμου . Αξίζει να σας πούμε ότι περισσότερες από 400 εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο τροφοδοτούνται από το WordPress , συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 εκατομμύριων στις Η.Π.Α .
Τα WordPress sites σε όλο τον κόσμο κάνουν δημοσιεύσεις κάθε 17 δευτερόλεπτα . Όλα τα παραπάνω δεδομένα αποδεικνύουν την σημασία του WordPress αλλά παράλληλα και την αξιοπιστία του. Είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία οποιαδήποτε επιχείρηση. Η Κατασκευή WordPress Ιστοσελίδων είναι στις μέρες μας μια αξιόπιστη λύση σε ιστοσελίδες παρουσίασης.
Η απλότητα, η ενσωμάτωση των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης και ο μεγάλος αριθμός διαθέσιμων θεμάτων είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι startups και οι μικρές επιχειρήσεις προτιμούν τo WordPress για την παρουσίαση τους στο διαδίκτυο. Ωστόσο , θα πρέπει να συζητήσετε με τον προγραμματιστή σας αρκετές λεπτομέρειες πριν σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας.
Παρακάτω θα δείτε αρκετούς τρόπους που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας εφόσον αυτή είναι φτιαγμένη σε wordpress.
1. Σωστή επιλογή των θεμάτων (Themes)
Χιλιάδες δωρεάν και πριμοδοτούμενα θέματα είναι διαθέσιμα για εκείνους που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μία βασισμένη στο WordPress ιστοσελίδα για την παρουσίαση της εταιρίας τους . Ωστόσο , πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ενός αξιόπιστου θέματος από αυτά που είναι διαθέσιμα . Το θέμα θα πρέπει να είναι ευέλικτο και θα πρέπει να σας δίνει τη δυνατότητα να προβείτε σε τροποποιήσεις χωρίς πολλή ταλαιπωρία. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα θέμα (Full Responsive) θα σας βοηθήσει πολύ και στα S.E.O.
2. Σωστή επιλογή Hosting
Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας , όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός δικτυακού τόπου για την εταιρία σας. Θα πρέπει να κοιτάξετε για μια διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας WordPress που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας λειτουργική ανά πάσα στιγμή . Θα πρέπει να έχει διαθέσιμους πόρους ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με ταχύτητα σε κάθε χρήστη. Επιπλέον , θα πρέπει να παρέχει τακτικές ενημερώσεις, αντίγραφα ασφαλείας και κάτι πιο εξειδικευμένο αλλά απαραίτητο είναι να έχει και ελληνικό IP. Όλες οι ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ελληνικές επιχειρήσεις για καλύτερα οργανικά αποτελέσματα θα πρέπει να φιλοξενούνται και σε ελληνικά Datacenters.
3. Επιλέξτε τα plugins με μέτρο
Η εγκατάσταση πάρα πολλών plugins στην WordPress ιστοσελίδα σας θα επιβραδύνει την απόδοσή της . Προσθέστε μόνο τα plugins που θα κρατήσετε ενεργά και διαγράψτε τα υπόλοιπα . Μία λανθασμένη επιλογή plugins μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ιστοσελίδας σας ακόμα και την δημιουργία προβλημάτων (bugs).
4. Διαμορφώνοντας την ιστοσελίδα σας
Μετά την οριστικοποίηση της εγκατάστασης , θα πρέπει να κάνετε τις ανάλογες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα , θα πρέπει να σκεφτείτε τους κανόνες που θα βάλετε στα σχόλια , την δομή των permalinks , και άλλες βέλτιστες πρακτικές . Αυτό γίνεται εύκολα στις ρυθμίσεις του WordPress και θα πρέπει να γίνεται κατά την αρχική εγκατάσταση.
5. Διεπαφή με κινητά
Πολλοί επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας μέσω των κινητών συσκευών τους ή tablets, έτσι το WordPress site σας θα πρέπει να έχει μία διαδραστική διεπαφή κινητού που θα παρέχει μια ομαλή εμπειρία για τους χρήστες. Οι χρήστες δεν θα ανεχθούν πιθανά προβλήματα απόκρισης. Αργό φόρτωμα σελίδων κτλ κτλ
Μπορεί το να βεβαιωθείτε ότι το site σας είναι συμβατό με κινητά και εύχρηστο, να σας φανεί αγγαρεία. Αλλά αξίζει τον κόπο. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το site σας κατατάσσεται όσο ψηλότερα γίνεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αν το site σας είναι συμβατό με κινητά αλλά και σωστά φτιαγμένο – γρήγορο είναι το test της google που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσω του PageSpeed Insights
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
6. Ασφάλεια
Το WordPress στην κατασκευή ιστοσελίδων παρέχει αξιοπρεπή χαρακτηριστικά ασφαλείας , αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο εφαρμογής πιο προηγμένων μέτρων ασφαλείας χρησιμοποιώντας security plugins και άλλες βέλτιστες πρακτικές για την αποτροπή πιθανών απειλών. Ένα δημοφιλές CMS , όπως το WordPress θεωρείτε ασφαλή στην προεπιλεγμένη εγκατάσταση εάν έχει ρυθμιστεί σωστά , δεν έχει κωδικό πρόσβασης κάποιος τρίτος και είναι πλήρως ενημερωμένο.
Αυτό σημείνει ότι είναι απαραίτητο να εξετάζουμε σε κάθε πλατφόρμα WordPress τις ενημερώσεις & σχετικές ρυθμίσεις, που δίνουμε τους κωδικούς πρόσβασης αλλά και την τρέχουσα έκδοση της πλατφόρμας.
7. Η Βελτιστοποίηση του WordPress στις μηχανές αναζήτησης
Εξετάστε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ( SEO ) για να ενισχύσετε την προβολή της ιστοσελίδας σας στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης . Χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές SEO μαζί με τα WordPress plugins θα οδηγηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση .
Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τίτλο καθώς και στο meta description ..
φυσικά και στα meta keywords. Το κάθε άρθρο ή σελίδα θα πρέπει να έχει διαφορετικά descriptions αλλά και keywords.
Ένα τελευταίο που είναι σημαντικό για την ενίσχυση του SEO είναι το SSL Certificate! Η Google επιβραβεύει τις ιστοσελίδες με Πιστοποιητικό Ασφαλείας καθώς προσπαθεί να προφυλάξει τους πελάτες τις.
8. Εύκολη δημιουργία Blog
Οι ιστοσελίδες παρουσίασης είναι λογικό να μην έχουν τακτική ενημέρωση των πληροφοριών τους και κατ επέκταση η google θα μας θεωρεί ως μία σελίδα παρατημένη. Βάζοντας το Blog και ενημερώνοντας το πχ 1 φορά το μήνα ή ακόμα καλύτερα 1 φορά την εβδομάδα θα καταφέρουμε να την πείσουμε ότι έχουμε ένα όμορφο ανανεωμένο περιεχόμενο ώστε να προτείνει στους χρήστες της να την δουν!
Διαβάστε επιπλέον :
1/ 9 πράγματα που θα πρέπει να δώσετε προσοχή πριν φτιάξετε ένα e-shop
2/ Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα e-shop