Δημιουργία & Προώθηση eshop

Μερικά απαραίτητα βήματα για κάθε e-shop από την Golden Sites 5/5 (9)

Ο κόσμος του ηλεκτρονικού εμπορίου και πωλήσεις σε απευθείας σύνδεση έχει έρθει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός από ποτέ. Η Goldensites με αρκετά χρόνια εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων σας αποκαλύπτει μερικά απαραίτητα βήματα που θα σας  βοηθήσουν στις online πωλήσεις σας.

1/ Βάζουμε στόχους θέτοντας την δική μας στρατηγική.  

Όπως κάθε επιχειρηματικό εγχείρημα έτσι και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χρειάζεται να χαράξουμε μία στρατηγική (η αλλιώς πορεία προς την επιτυχία)!  Πρέπει πρώτα πρώτα να σκεφτούμε.. οι πωλήσεις μας θα είναι μόνο μέσω διαδικτύου ή έχουμε και φυσικό κατάστημα και θέλουμε να μαζέψουμε κόσμο και στο κατάστημα μας. Οι πωλήσεις μας θα είναι μόνο στην περιοχή μας ή σε όλη την Ελλάδα, ίσως και σε όλο τον Κόσμο! Τα προϊόντα μας είναι ανταγωνιστικά σε ποιότητα , τιμή ή υπάρχουν άλλα καταστήματα με καλύτερες τιμές. Έχουμε αρκετό απόθεμα ή τα προϊόντα μας θα μπουν εικονικά στην ιστοσελίδα μας.

Μετά από τις απαντήσεις όλων αυτών τον ερωτημάτων βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση για την έξυπνη πώληση με την καλύτερη τιμή αλλά και την άριστη ποιότητα! Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε έναν ευχαριστημένο πελάτη.

2/ Σκεφτείτε ότι οι πελάτες σας μπορούν να μπουν στον ηλεκτρονικό σας κατάστημα από παντού. (Κινητά, Tablet, Laptop, Desktop, TV)

Οι καταναλωτές δεν σκέφτονται ότι αν μπουν σε ένα site από το κινητό ότι θα είναι διαφορετικό από τον Υπολογιστή τους ή το tablet του. Γι αυτό ακριβώς θα πρέπει να μπορούν εύκολα σε όλες τις συσκευές να σερφάρουν εύκολα και γρήγορα φτάνοντας με 2 ή 3 το πολύ κλικ στο προϊόν που θέλουν. Γι αυτό και εξετάστε πολύ το ηλεκτρονικό σας κατάστημα για την εμπειρία πλοήγησης που προσφέρει στον πελάτη σας.

3/ Επιλογή σωστής πλατφόρμας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα
Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε ένα e-shop που να προσφέρει αξιοπιστία & ασφάλεια στον πελάτη σας σε όλα τα θέματα. Πλοήγηση, Αναζήτηση, Ενημέρωση, Αγορά, Πληρωμή. H Κατασκευή e-shop είναι δύσκολη υπόθεση και πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία στην πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

Συμβουλευτείτε την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του e-shop για την πλατφόρμα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για το καλύτερο αποτέλεσμα με βάση το αντικείμενο σας.

4/ Άψογη Εξυπηρέτηση των πελατών

Το κοινό στοιχείο όλων των πετυχημένων επιχειρήσεων είναι ότι έχουν δεσμευτεί στους πελάτες τους για την τέλεια εξυπηρέτηση τους. Πολλές εταιρείες μάλιστα κάνουν ειδικές έρευνες για το προσωπικό τους για να δουν αν είναι κατάλληλο ώστε να πραγματοποιήσει μια όμορφη και ουσιαστική συζήτηση με τον πελάτη. Να θυμάστε όμως ότι δεν είναι σημαντική μόνο η επικοινωνία αλλά όλη η διαδικασία. Δλδ Ξεκινάμε με την επικοινωνία, δέσμευση παραγγελίας, ολοκλήρωση παραγγελίας, αποστολή παραγγελίας , παραλαβή. Όλα τα στάδια πρέπει να έχουν την ίδια προσοχή.

5/ Παράδοση!! Άμεση & Ίσως και δωρεάν

Δημιουργώντας μια όμορφη στρατηγική για την παράδοση των προϊόντων σας. Πχ δωρεάν παράδοση σε πωλήσεις ανω των 50€. Τότε μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας καθώς ενθαρρύνετε τον χρήστη να επαναλάβει την παραγγελία του.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό να βρούμε αξιόπιστες λύσεις για τις αποστολές μας και να διευκολύνουμε τον πελάτη να αγοράσει στην καλύτερη τιμή! Τα ακριβά μεταφορικά είναι ένας από τους λόγους που πολλοί καταναλωτές δεν αγοράζουν προϊόντα από μια ιστοσελίδα!

6/ Μην επικεντρώνεστε μόνο στην πρώτη παραγγελία που θα πάρετε από έναν χρήστη.

Είναι ένα από τα λάθει που κάνουν πολλοί επιχειρηματίες. Όλες οι ενέργειες γίνονται για να φέρουν καινούριους πελάτες. Ξεχνάνε όμως ότι καθημερινά ψωνίζει τόσο κόσμος που αν τους δώσουμε έναν λόγο για να επαναλάβουν μια αγορά από την ιστοσελίδα μας θα είναι πιο εύκολο να πετύχουμε επιπλέον πωλήσεις.  Μην ξεχνάτε ότι ο χρήστης που έχει ξανα ψωνίσει και έχει μείνει ευχαριστημένος από εμάς , μας εμπιστεύεστε «μας ξέρει» !!!

Φτιάξτε λοιπόν προσφορές για ήδη πελάτες σας.

7/ Εμπιστοσύνη, Αποκτήστε την εμπιστοσύνη των πελατών σας.
Την εμπιστοσύνη την φτιάχνετε σιγά σιγά , έρχεται μέσα από σχόλια πελατών, αλληλεπίδραση πελατών σε social media, ακριβείς πληροφορίες σε όλες τις πληροφορίες που δίνονται σχετικά με το site αλλά και με τα προϊόντα, άμεση εξυπηρέτηση κ. τ. λ.

8/ Βελτιώστε συνεχώς όλες σας τις υπηρεσίες.

Είναι ίσως και το πιο σημαντικό !!! Σε μια επιχείρηση αν δεν κάνετε καμία ενέργεια βελτιστοποίησης κάποια στιγμή θα τελειώσει. Θα καλυφτεί από μια άλλη , θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός με καλύτερα όπλα από τα δικά μας. Αλλάζει συνεχώς το marketing..  το οποίο πρέπει να το ακολουθούμε!! Γι αυτό και κάθε τόσο πρέπει να δοκιμάζουμε καινούριες στρατηγικές και να θέτουμε καινούριους στόχους!!

Πολύ σύντομα θα σας γράψουμε και άλλες ενέργειες που θα βελτιώσουν σημαντικά τις πωλήσεις σας στο διαδίκτυο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεται.

Η Εταιρεία μας ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων & κατασκευή e-shop πάνω από 9 χρόνια. Όλες οι συμβουλές που σας δώσαμε παραπάνω έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποφέρει αύξηση των πωλήσεων σε e-shop έως και 500% πάνω.

Διαβάστε επιπλέον :
1/ 9 πράγματα που θα πρέπει να δώσετε προσοχή πριν φτιάξετε ένα e-shop
2/ Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα e-shop

Παρακαλούμε αξιολογήστε μας

0 replies

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *